354A6968 (2)

Sport- en spelprogramma op basisscholen in Kenia, Oeganda, Zambia en Malawi

Join for Joy heeft een duurzaam en uitdagend opleidingsprogramma ontwikkeld voor basisschoolleraren in de meest rurale gebieden van Oost-Afrika. In het programma leren de leraren over de kracht van spelenderwijs leren en hoe dit geïmplementeerd kan worden in de lokale lesprogramma's. In dit Sport- en Spelprogramma ontdekken leraren hoe zij kunnen fungeren als rolmodel voor kinderen en hoe een veilige leeromgeving gecreëerd kan worden op school, waarbij ieder kind, ongeacht geslacht of eventuele fysieke/mentale beperkingen, meetelt.

Girl empowerment is een belangrijk onderdeel van het programma. Zo leren meisjes en jonge vrouwen voor zichzelf opkomen en zien zij de waarde van onderwijs in. Vooral voor meisjes is educatie ongelofelijk belangrijk. Voor hun eigen toekomst, dat van hun (toekomstige) gezin en dat van de volgende generaties.

Investeren in educatie voor meisjes verandert de wereld. De school van Mary en Felistus is onderdeel van het Join for Joy programma in Zambia. Zij vertellen samen met hun ouders wat het generatielange effect is van het feit dat zij naar school gaan.

Klik op onderstaande afbeelding om te kijken naar de video van Join for Joy:
‘The Power of an Educated Girl’